Surówki i sałatki - Kulinaria
Kuskus przygotowujemy według instrukcji podanej na opakowaniu. Zwykle wystarczy ok. 5 minut aby kaszka zmiękła. Odstawiamy ją aby ostygła.
Zbliża się jesień, dlatego należy korzystać z jej uroków. Na straganach, sklepach i sklepikach można dostać różnobarwną paprykę, cebulę oraz ziemniaki.
Arbuza należy przekroić na pół lub podzielić na 3 części (chodzi o to żeby wykorzystać jego grubą skórę jako półmisek), następnie należy podzielić miąższ na małe cząstki (najlepiej użyć okrągłej, deserowej łyżeczki do owoców uzyskując efekt kuleczek).
Filety lub piersi podsmażyć na patelni z curry i wedetą.
Kukurydzę należy starannie osączyć i wsypać do głębokiego półmiska.
Rybę pozbawić skóry i ości, rozdrobnić w drobne kawałeczki.
Makaron z zupek chińskich zalewamy wrzątkiem. Po spulchnieniu odcedzamy.
Ryż ugotować w osolonej wodzie (około 15 minut)
Wielkimi, choć niezdecydowanymi krokami zbliżają się ciepłe, wiosenne dni.
Wielkimi, choć niezdecydowanymi krokami zbliżają się ciepłe, wiosenne dni.
Są ludzie, którzy potrafią w pomysłowy sposób "załatwić" cebulę raz dwa! I to w niezwykle zabawny sposób!
Zobacz, jak spędzić Dzień Kobiet, aby w pełni go celebrować.
Wybierając odpowiednią żywność, możesz znacząco poprawić przyswajanie wiedzy.