Food Design 3.0 Rzeszów - informacje o szkoleniu
2020-03-11 12:32:38 | RzeszówUWAGA: Data na grafice jest nieaktualna. wydarzenie zostało przełożone na 20 maja 2020 r.
Jeśli chcesz dowiedzieć się jakie są najnowsze trendy w kreowaniu nowych produktów żywnościowych, zapraszamy na warsztaty z metodologii Design Thinking Food Design 3.0 organizowane EIT Food wraz z DESIGN PROVISION.
Szczegóły wydarzenia
DATA i MIEJSCE: 20 maja 2020 w godz. 9-17 w przestrzeni HugeTECH, przy ul. Słowackiego 24 w Rzeszowie.
Design Thinking to metoda pracy wywodzącą się z User-Centered Design, wykorzystująca proces i narzędzia, z których na co dzień korzystają projektanci. Service Design, czyli projektowanie usług zorientowane na potrzeby użytkownika, ma wiele punktów styku z Design Thinking, ale wykorzystuje narzędzia charakterystyczne dla projektowania procesów usługowych, jak np. Customer Journey Map czy Service Blueprint.
Dla kogo są te warsztaty?
- Dla studentów kierunków dietetycznych i żywieniowych, którzy będą w przyszłości pracować na tym rynku w firmach lub na własny rachunek i którzy chcą tworzyć rozwiązania budowane w oparciu o realne potrzeby użytkowników
- Dla studentów kierunków technologicznych, którzy będą mieli szansę zrozumieć w jaki sposób ich praca wpisuje się w całościowy proces rozwoju produktów i usług nakierowanych na potrzeby użytkowników
- Dla doktorantów, którzy w swojej pracy naukowej analizują kompleksowe systemy związane z szeroko rozumianym food’owym obszarem.
Przebieg szkolenia
1-dniowe szkolenie skoncentrowane jest na zadaniach praktycznych z elementami teoretycznych omówień. W toku szkolenia, uczestnicy będą mieli możliwość poznania, przećwiczenia oraz omówienia wybranych narzędzi, które mogą od razu zastosować w swojej codziennej pracy. Szkolenie będzie miało dynamiczne tempo pracy. Na zakończenie szkolenia wszyscy jego uczestnicy otrzymają materiały, w tym Service Design Toolkit, który zawiera podsumowanie całego procesu projektowego wraz z narzędziami oraz checklistą przydatną przy realizacji własnych działań / projektów.
Prowadząca: Magdalena Kochanowska, współwłaścicielka DESIGN PROVISION, Design Strategist
Magda jest strategiem designu i współzałożycielką, wraz z Weroniką Rochacką Gagliardi, firmy doradczej Design Provision. Prowadzi projekty i szkolenia w zakresie budowania strategii, zarządzania designem, Design Thinking oraz Service Design. Jest adiunktem na Wydziale Wzornictwa Akademii Sztuk Pięknych w Warszawie. Doktorat obroniła w 2010 roku. Przez wiele lat była redaktorem w kwartalniku projektowym 2+3D. W latach 2011-12 wykładała na Universidad Europea de Madrid. Zajmuje się teorią i krytyką designu oraz metodologiami projektowymi.
Więcej informacji dotyczących wydarzenia: https://www.facebook.com/events/798809887195768/
Rejestracja: https://www.eventbrite.com/e/food-design-30-rzeszow-tickets-95335433849
ip
fot. materiały organizatora.